Het is druk, daardoor kan de levering wat langer duren
Verzending NL €5. Verzending DE en BE €5 Gratis vanaf €50
Voor België en Duitsland AJB laten versturen naar een huisadres
Klantenservice: [email protected]

Amalaki een natuurlijk vitamine C

Amalaki een natuurlijk vitamine C

Van vitamine C weten we dat we dit niet zelf kunnen maken maar via voeding binnen dienen te krijgen. Het heeft een antioxidant functie en beschermt daardoor je lichaamscellen tegen schade.

 

Waar is het nog meer goed voor?

Goed voor je ijzeropname. De ijzeropname uit voedsel wordt verbeterd door vitamine C. Opgroeiende kinderen hebben extra ijzer nodig i.v.m. hun groei en ontwikkeling, vrouwen hebben meer nodig zolang als ze menstrueren of wanneer ze zwanger zijn.

Het is goed voor je hersenen; het draagt bij aan een goed geheugen, een heldere geest en concentratievermogen.

Vitamine C heeft een gunstige invloed op de bloeddruk.

Voor de aanmaak van bindweefsel is vitamine C essentieel. Mede daardoor blijven bloedvaten gezond en elastisch.

Het boost je afweer ofwel het verbetert je immuniteit. Witte bloedcellen gaan beter functioneren en wonden helen sneller.

Vitamine C is een krachtig antioxidant dat cellen beschermt tegen schadelijke radicalen. Een teveel aan vrije radicalen (oxidatieve stress) hangt samen met het ontstaan van allerlei welvaartsziekten.

 

Wat wanneer je te weinig vitamine C nuttigt?

Bij een langdurig ernstig tekort kan verminderde weerstand, vertraagde wondgenezing en uiteindelijk scheurbuik ontstaan. De verschijnselen zijn tandvleesbloedingen, onderhuidse en inwendige bloedingen.

 

In welke voeding zit vitamine C?

Vitamine C vind je voornamelijk terug in gezonde voeding, zoals groenten, (nieuwe) aardappelen en fruit. Met name citrusvruchten zijn echte boosters.

 

Groenten koken of stomen?

Vitamine C wordt afgebroken bij hoge temperaturen. Omdat deze vitamine oplosbaar is in water is het belangrijk om groente te koken in weinig water of te stomen. Een stoomoven is niet echt nodig, een handig stoommandje of stoompan kan ook.

 

Hoe kunnen we vitamine C nuttigen?

Met een gevarieerd eetpatroon met voldoende verse groenten en fruit is het vrij gemakkelijk de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid binnen te krijgen. Mochten de dagelijkse verse groenten en fruit er (vaak) bij inschieten, dan is een supplement de ideale uitkomst.

Neem je synthetische vitamine C , dan moet je erop bedacht zijn dat er bij hogere dosering dan 1,5 g per dag, verzuring kan optreden. Teveel zuur kan problemen geven in de maag en darmen (misselijkheid en diarree ) en is op langere termijn slecht voor het botstelsel. Ook mensen die aanleg hebben voor nierstenen kunnen hier eerder last van krijgen.

In Ayurveda wordt Amalaki of Amla (Indiase kruisbes) al duizenden jaren gezien als een van de meest belangrijke kruiden/vruchten in de Ayurveda, het is een van de grootste natuurlijke bronnen van vitamine C ooit ontdekt. Deze natuurlijke vorm van vitamine C  is zeer goed opneembaar door het lichaam. De vrucht bevat van nature een hoog gehalte aan vitamine C én aan calcium en functioneert als calciumascorbaat. Door de aanwezigheid van calcium kan de vitamine C in grote hoeveelheden worden opgenomen.

Nog een voordeel van Amalaki is dat de antioxidant werking van Amalaki veel sterker is dan wanneer vitamine C alleen wordt gebruikt. Natuurlijke vitamine C uit fruit komt altijd samen voor met bioflavonoïden, die de werking van vitamine C bekrachtigen.

 

Hele kruid

De producten van Organic India zijn vanuit de ‘whole herb’ visie ontwikkeld. De Natuur maakt het voor ons, met alle nutriënten die erin behoren te zitten. Geen stofjes die eruit gehaald worden. De synergie van al deze stofjes geeft de kracht en energie van het totaal. De wijsheid van de Natuur.

 

Bronnen

Farmacotherapeutischkompas.nl/ascorbinezuur

Organic India

Voedingscentrum

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gratis verzending

Voor orders boven €50

Veilig betalen

Biologisch en fairtrade