Door drukte mogelijk langere levertijd
Verzending €5 Gratis verzending vanaf €50
We hebben ook zaterdag levering
Klantenservice: [email protected]

‘Golden Milk’ met ORGANIC INDIA

  • Geplaatst op
  • Door Monique Menge
  • 0
‘Golden Milk’ met ORGANIC INDIA

Wellicht heb je al eens gehoord van ‘golden milk’. Het is een supergezond drankje.

 

Bij deze ‘golden milk’ gaat het om de kurkuma (geelwortel). Kurkuma (Curcuma longa) is het meest bestudeerde kruid in de moderne wetenschap, én niet voor niets! Kurkuma wordt traditioneel gebruikt om de spijsvertering te ondersteunen en het bloed te zuiveren, draagt bij aan een gezonder hart, een betere huid en immuniteit en ondersteunt de gezondheid van gewrichten en spieren. 

 

Net als bij alle kruiden is een teveel natuurlijk niet goed. In Ayurveda wordt het kruidengebruik afgestemd op factoren als leeftijd, geslacht, constitutie, vitale kracht, spijsvertering, seizoen, plaats waar je leeft en de ernst van de klacht/onbalans.

Ook een teveel aan kurkuma is niet goed, daarom ook heb ik opgezocht wat de maximale dosis per dag zou mogen zijn en dat is 10 g.

 

 

Voor een bijzonder goede klant ben ik op zoek gegaan naar het recept van de ‘golden milk’. Er is veel te vinden op internet, ik ben bij een recept van Organic India uitgekomen.

 

‘Golden milk’ met amandelmelk

 

4 g ofwel 3 theelepels kurkuma (geelwortel)

2 theelepels kokosolie

1 kop amandelmelk

1 snufje zwarte peper

1 snufje zout

1/8 theelepel gedroogde gember

 

- Schenk de amandelmelk in een pannetje. Doe daar de kokosolie, kurkumapoeder, gemberpoeder,  snufje zwarte peper en zout bij.

- Laat de amandelmelk warm worden op een middelhoog vuur, roer ondertussen met de garde. Zodra de amandelmelk bijna kookt, haal je hem    van het vuur.

- Schuim de melk een beetje op met een garde of een melkopschuimer

- Naar wens kan de ‘golden milk’ gezoet worden met rietsuiker of honing


Let erop bij gebruik van honing, dat deze pas mag worden toegevoegd nadat de ‘golden milk’ wat afgekoeld is. Dit omdat verhitte honing een andere structuur krijgt waarbij de goede eigenschappen veranderen in minder goede en het ballast wordt.

 

Het volgende recept heb ik zelf gebruikt, toen ik in India was. Ik was gebeten door een hond en heb deze ‘golden milk’ een week dagelijks gedronken voor een snellere en betere wondgenezing. Het was een recept van volle melk met kurkuma. Voor een betere opname van de kurkuma heb ik de gember en zwarte peper eraan toegevoegd.

Ook goed om te weten is dat kurkuma gecombineerd dient te worden met vetten in het eten om beter opgenomen te kunnen worden. Daarom is het beter kurkuma met eten te nemen of te gebruiken in een gerecht of de kruidensupplementen in te nemen bij het eten.

 

 

‘Golden milk’ met biologische volle melk

 

4 g ofwel 3 theelepels kurkuma (geelwortel)

1 kop biologische volle melk

1/8 theelepel gedroogde gember

1 snufje zwarte peper

 

 

Voor wellicht (nog meer) interessante blogs zie:

https://www.organicindia.com/us/search?addsearch=turmeric

 

Namaste

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Gratis verzending

voor orders boven € 50

Veilig betalen

Biologisch en fairtrade